NÅR DØDEN ER TÆT PÅ

Et individuelt terapeutisk forløb eller et familieforløb

Døden er eksistentiel for os alle, alligevel er det for mange rigtigt svært ved at tale om og ikke mindst forholde sig til det eksistentielle tema. 

Når vi som menneske  eller som familie bliver ramt af en livstruende sygdom, vanskelig livsomstændighed, ulykke eller lign, og kommer tæt på døden. Kan det stadigvæk være svært og meget smertefuldt at tale om døden. Ofte hører jeg mennesker fortælle at vi må fokusere på det positive og livgivende. 

Jeg oplever det er lige omvendt.       

Jeg oplever at smerten kan være med til at åbne vores hjerter. Mine erfaringer er også, at det kan være smertefuldt at åbne et måske lukket og såret hjerte. Og det er det der ubevidst kan føre til at vi helst ikke vil tale om døden. 

Døden minder os blandt andet om livet, kærligheden, alle de skønne timer og stunder vi har haft alene eller sammen med vores nære. 

Det gør ondt at tænke på “et farvel” uanset om det er lige i den nærmeste fremtid eller om mange år. Men at forholde sig til “et farvel” vil sætte os i direkte forbindelse med kærligheden og livets mange dejlige stunder. Men også åbne for lukkede hjerterum som længes efter at blive set og hørt.

Erfaringer viser at, det at tale om døden og dens indhold, kan virke meget livgivende og giver plads til livet i os. 

Det kan måske lyde lidt abstrakt, men det er virkeligheden. 

Vi må forholde os til døden, før vi kan leve og livet opstår gennem denne kontakt. 

Det er også her vi kan mærke hvad der er vigtigt og mindre vigtigt i vores liv.  Nogle eksempler på dødens indhold er blandt andet; få skrevet breve, planlagt sin rejse fra jorden, få tilgivet sig selv eller andre, få sat ord på hvad vores nære betyder for os og ikke mindst få ord på hvad vi betyder for dem.  Få prioriteret og fundet frem til hvad der er vigtigt og væsentligt at bruge kraften på. mm. 

Livet er ofte en selvfølgelighed, kan vi komme til at opleve livet som en gave hvis vi tør forholde os til døden?  JA.

Vores nærmeste relationer og vi selv bliver glade og fyldt med kærlighed, når vi fortæller andre deres betydning og de fortæller os hvad vi betyder for dem.

Det kan være svært at tage “hul” på disse samtaler. Også de positive af slagsen. 

Det kræver mod!

Det er her jeg kan komme ind i jeres familie/dig, støtte og hjælpe med at tage hul på på disse praktiske ting og eller samtaler. Det kan være vi starter med dig, som fysisk er ramt af den livstruende sygdom og hvis det føles rigtigt for dig og din familie, vil jeg kunne støtte og hjælpe hele familien.

Vi tager altid udgangspunkt i dine og dine nærmestes behov og ønsker.

Monica Winther har en baggrund som sygeplejerske, og indenfor de sidste 15 år uddannet sig indenfor det terapeutiske område, 

Krops &  psykoterapeut. 

Biologisk relationel chok/traume terapeut

Monica Winther har mange års erfaring med mennesker og familier hvor døden er tæt på.

Individuel terapi 950 kr. pr gang  75 min.

Familieforløb 1750 kr. pr gang 120 min.

Samtalerne kan foregå i jeres hjem, på hospice eller der hvor du/I er mod et transporttillæg. 

Det er aldrig for sent, det kræver kun et lille bitte øjeblik, Monica Winther dec. 2017 

Luk menu